De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 7 september 2015

Vakantie Wales , 25 Augustus.

Onze eerste nacht in Snowdonia was er 1 van een hele diep slaap, het enigste geluid wat je hoorde was het blaten van een schaap, de wind en het gesnurk van 5 honden in een tent. We slapen een beetje uit, het is ten slotte ook vakantie toch? Zo rond half negen komen we uit bed gerold, de honden liggen allemaal nog in een diepe coma, op 1 na, dat was Michael, die lag bij ons in de slaapcabine op zijn eigen slaapzak. Hij had zijn knuffels al opgeeist. Ik ga me douchen. Nou dat was wel even behelpen hahah. Rechtop onder de douche staan kon nit, de douchekop zat te laag voor mij. Dus dan maar door de knietjes. Ondertussen is Alinda bezig met het maken van een Engels ontbijt, de geur van gebakken spek, worstjes en eieren komt mij al tegemoet als ik terug loop naar de tent.



Er was geen elektrisch dus het was weer ouderwets camping koffie maken, water koken op een gaspotje en dan het filter met de koffie boven een kopje, we waren de thermoskan vergeten dus dit was even improviseren. Nadat we er 1 gekocht hadden kwam het filter dus op de thermoskan..

 
Na het ontbijt zet ik de benches weer in de auto en rijden we naar de bergen van Beddgelert forrest. Hier gaan we een wandeling maken. Mango krijgt zijn schoenen weer aan , want het is een wandeling over rotspaden en losse sintelwegen. Hij heeft door dat als hij zijn schoenen aankrijgt het voor hem plezieriger loopt. Anders had hij na een lange wandeling zere voeten, nu niet.
 
 
 
We lopen door een prachtig woest gebied. Smalle paadjes, mooie vergezichten, prachtige waterlopen en meertjes echt genieten. Zowel wij als de honden lopen met een grote grijns op ons gezicht, wat is het hier mooi. Na dik twee en half uur komen we weer terug bij de auto.
 
Op een oud vervallen bouwwerk midden in de wildernis groeien prachtige varens, onder andere de tongvaren
 

Overal stromende beekjes. Altijd vers drinkwater voor de honden aanwezig dus.


Prachtige meertjes midden in de bergen.


Jezelf heel klein voelen, we kwamen echt niemand tegen tijdens het lopen.
 


Smalle paadjes.


Mango en water. Als hij water ziet moet hij er in.


Genieten van alles.


Big smile on tour.



Een arend zat in het water.


Alin en Michael samen in de wildernis.

 
We rijden terug naar Caernarfon waar Alinda boodschappen gaat doen bij de Morisson. Ondertussen blijf ik bij de auto. Als ik de achterdeuren open doe is alles in een diepe rust. Justin en Dylan lagen heerlijk stijf tegen elkaar aan.
 

Het weer veranderd, de zon verdwijnt en er komt heel snel dikke mist en regen opzetten. Ook haalt de wind in 1 keer aan tot stormkracht. De laatste zonnestralen zorgen voor een prachtige lage regenboog recht voor de tent.

 
Als wij in de tent zitten horen we een hels kabaal aankomen vliegen, We kijken naar buiten en zien de rescue heli overvliegen richting de bergen van Snowdonia. Veel wandelaars in de bergen zijn overvallen door het plotselinge slechte weer en moeten nu met de heli uit de bergen worde gehaald. De hele avond blijft hij af en aan vliegen.


De wind blijft maar aanhalen en de luifel veranderd in een bol staande parachute, 


Om het kwartier kwam de heli langs, het geluid blijft lang hangen tussen de bergen, klonk erg heftig.



We lagen precies onder zijn vliegroute. Recht over de tent kwam hij. Dit duurde tot ongeveer 10 uur in de avond.


 
Langzaam verdwijnt de regen maar de wind die bleef. We maakten ons op voor een stormachtige nacht.
 

Geen opmerkingen: