De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 8 september 2015

Vakantie Wales, 30 Augustus

Al vroeg was er weer leven op het campingveld. Iedereen vertrok vandaag alweer. De eerste kampeerders hadden hun tent al om 8 uur ingepakt. We kletsen een tijdje met onze motorburen, die zijn op hun motor heel Europa doorgereden, ook zij gaan vandaag weer naar huis.  Wij beginnen de dag rustig met opnieuw een uitgebreid engels ontbijt. Gebakken eieren, bonen in tomatensaus, gebakken spek en worst, ik kan er wel aan wennen dit moeten we thuis ook maar in ere houden.



Ondertussen zitten de heren rustig te wachten wat we vandaag voor hun in petto hebben.


 
We gaan vandaag weer een wandeling in de bergen maken, na twee relatief rustige dagen kunnen ze vandaag weer vol aan de bak met bergje op en bergje af.We rijden via Beddgelert verder naar beneden. Je merkt dat het echt zondag is hier. Veel dagjes mensen op fiets of wandelen of touristisch rond rijden. Het valt op dat de auto's veel meer over de midden streep rijden dan op een gewone door de weeks dag. Via de  Pass of Abberglaslyn rijden we naar het plaatsje Rhyd. We rijden een heel stuk naast de snelstromende rivier Alon Glaslyn. Via smalle bergweggetjes komen we uiteindelijk bij ons wandelgebied.
 
De route gaat weer op en af en we hebben hele mooie vergezichten onderweg.
Een prachtig meer vol met dotterbloemen.
 

Het stoomtreintje wat ook langs de camping rijd kwam hier ook door de bergen. Tjoek Tjoek Tjoek tuuuuutttt.

Prachtige vergezichten, onder in de spoorbaan.



We keken tussen de bomen uit op een soort beekdal hooiland landschap. Duidelijk was te zien dat het water peil hoog had gestaan.


Ook de zee bij Porthmadog was te zien.

 
.

Door erosie breken de rotsen in  scherpe stukken steen.


Volg de leider.


De heren hadden in dit meertje even heerlijk staan pootje baden.

 
Na ruim 2 en half uur komen we weer terug bij de auto. Het is prachtig weer dus besluiten we om nogmaals naar Snowdon te rijden, kijken of hij nu met de kop uit de mist is. De weg omhoog leek wel een etappe uit de tour, allemaal racefietsers die omhoog reden, ik had spijt dat ik mijn racefiets niet mee had. Bij het uitkijkpunt blijkt Snowdon nog net met zijn kop in de wolken te zitten, we nemen een ijsje en wachten een tijdje , misschien komt hij er nog uit.
 

Nog steeds met zijn kop in de wolken.


Het was beter weer dan eerder deze week toen we hier stonden.


 


 
Na het ijsje rijden we verder, auto's staan links en rechts in de berm geparkeerd op de helling er is bijna geen doorkomen aan. Een agent is al druk bezig met het uitschrijven van bekeuringen, zowel links als rechts was een parkeerverbod. Velen zullen een onaangename verassing onder hun ruitenwisser vinden als ze terug komen van een leuk dagje wandelen in de bergen.
 
We rijden terug naar de tent en  nemen even een moment van rust, het zonnetje schijnt en de heren vallen al snel in slaap in het zonnetje. Ik zelf ga nog even op struin in het bos achter de camping. Diep verscholen tussen de bomen kom ik deze oude boerderij tegen.
 
 


 
Een vervallen bouwwerk, wie weet hoe oud hij zou zijn, ik sluit mijn ogen en droom even weg in het Wales van lang geleden.



Als ik weer terug kom bij de tent zijn we getuige van een prachtig schouwspel. De zon zet de heuvel voor ons in een gouden gloed.


Ik maakte drie opnames vlak na elkaar. Duidelijk een groot verschil
 


 
Terwijl wij getuige waren van dit prachtige schouwspel bouwt er zich tussen de bergen verder op een donker lucht op. We zijn benieuwd wat we de komende nacht over ons heen zullen krijgen.


 
 

Geen opmerkingen: