De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 7 september 2015

Vakantie Wales, 28 Augustus.

Het intensieve programma begint bij de heren zijn sporen na te laten. De vermoeidheid slaat toe en bij Dylan en Mango beginnen de voetjes en spieren te protesteren. Dylan heeft twee schuurplekken op zijn zooltjes, dat komt door zijn getrek aan de riem om altijd voorop te willen lopen. En Mango is wat stijfjes, de afdaling van gisteren was hem iets te heftig met zijn lange lijf. Vandaag dan ook maar een iets rustiger dagje voor hun, alleen de hoog nodige poep en plasrondjes . We starten de ochtend heel rustig bij de tent. Maak wat foto's van de heren en de omgeving, Heb de stenen muurtjes eens goed bekeken, het is niet een bultje stenen zomaar op elkaar geworpen er zit wel degelijk een gedegen constructie achter. De toplijnen lopen eigenlijk bijna allemaal waterpas. Toen ze deze muren als afscheiding van hun percelen geplaats hebben vroeger moeten ze wel ontzettend veel tijd over gehad hebben. Wat een monnikenwerk, en je ziet ze echt overal. Op de meest ontoegankelijke plekken kom je ze tegen.

Een rustige morgen voor de heren, heerlijk voor de tent. Mango aan het spit  en de beagles in hun kenneltje.


Prachtige oude wintereiken met de kenmerkende stenenmuurtjes die je echt overal ziet.



De muren staan vol met varens vele soorten heb ik er gezien.


Nog steeds waren we de enige op het veld.


In de loop van de morgen pakken we de spullen bij elkaar en gaan een stukje rijden. We zakken langs de kustlijn af naar beneden. We gaan richting Llanaelhaearn en buigen dan af naar de kust naar het punt Trwyn y Gorlech. Hier ligt boven op de heuvels een oude nederzetting.


We wandelen hier een stukje met de honden, Je loopt tussen de kale bergtoppen en ziet aan de andere kant de zee. De zon schijnt maar er staat wel een behoorlijke bries vanaf zee.


 






Na korte wandeling stappen we weer in de auto en rijden weer naar Caernarfon waar we bij de Tesco nog wat boodschappen doen, terwijl Alinda shopt zit ik even op internet en app met Pam of het goed is als wij vanaf dinsdag nog  2 nachten bij hun kunnen staan. Alinda was haar jas vergeten en die hing nog bij Pam aan de kapstok. Dit was geen probleem.

Het komende weekend was het Bank holiday in Engeland, iedereen had een lang weekend. Dus toen we terug kwamen op de camping waren we opeens niet meer de enige gasten. Er was een homo stel met een labradoedel tegenover ons komen staan en naast ons stond een jong stelletje dat voor het eerst ging kamperen. Hoe zij bezig waren om alles te installeren was een genot om naar te kijken haha. De jongen moest het werk doen en het meisje zat in haar stoel aanwijzingen te geven. Toen bleek dat ze een verkeerde pomp hadden voor hun luchtbed zijn we toch maar even wezen helpen .

Na het eten gaan de heren hun bench in en vallen direct in slaap. Michael bleef bij ons in de tent. Toen ik even naar buiten was om wat uit de auto te halen had hij snel mijn stoel ingepikt.
 
 

Geen opmerkingen: