De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 7 september 2015

Vakantie Wales, 27 Augustus

De wind bleef weg vannacht, wat er voor in de plaats kwam waren hele dikke regenbuien. Het gekletter op het tentdoek klinkt heerlijk en je valt er vanzelf bij in slaap, opnieuw een diepe slaap die s morgens door zonnestralen afgebroken werd. Voor vandaag hadden we een bezoek aan het eiland Anglesey op de agenda staan. Van de camping eigenaar hadden we de tip gekregen om naar de kust te gaan bij het plaatsje Newborough. Hier moest een mooie wandelgebied zijn, bos en strand bij elkaar. We rijden via de brug bij Caernafon  naar het eiland Anglesey. Via het plaatsje met de langste naam in Wales komen we uiteindelijk bij onze bestemming.

Je zult maar elke keer je woonplaats moeten invullen.

 
Om in het bos te komen moet je hier wel betalen.
 
 
We parkeren vlak bij het strand en lopen door een prachtig glooiend duingebied.  Bij Malltreath bay staan we aan de zee. Elwood gaat helemaal door het lint , hij vind het fantastisch, blaffen, springen en gek doen fantastisch om te zien.
 
 
Stralend mooi weer.
 
 


De wind speelde met de oren.


Elwood kreeg zoveel nieuwe ervaringen mee deze tijd maar wat genoot hij. Elke wandeling liep hij wel drie keer, dan weer voor, dan weer naar achter, van links naar rechts. Het was een genot om hem te zien groeien in zijn zelf vertrouwen.


Justin, Elwood en Mango, baasje maak ons los nu.


Dylan weer eens op zijn rug, dit had ik toch liever dan de schapendropjes waar hij ook graag in ging liggen rollen eerder deze vakantie


De meute op het lege strand


Oogjes toeknijpen tegen het stuivende zand.


Zwien !


Flapoor.


We lopen verder en komen opnieuw bij de kustlijn. Hier had een een prachtig beeld. Strand, Zee, Blauwe luchten en de bergen van Snowdonia op de achtergrond.






Alinda met haar trots.


 
 Na een aantal uren komen we weer terug bij de auto. Water voor de heren en een ijsje voor ons.
We rijden langs de kust verder omhoog naar het plaatsje Holyhead. Van hier uit vertrekt de boot naar Ierland. We gaan naar het uiterste puntje van Wales, de zogenaamde South Stack. Hier staan we hoog op de klifrotsen boven de Ierse zee.  Wat een uitzicht. Op de rotsen onder ons zitten de papagaai duikers te broeden op hun eieren.






 
We genieten, We rijden weer terug naar de camping maar eerst gaan we nog een hapje eten in Bangor, doen nog een paar boodschappen en gaan dan terug naar de tent. De honden vallen direct na hun eten in een diepe slaap, de vermoeidheid begint te komen bij hun.

Geen opmerkingen: